Дъжд и сняг ни чакат утре

  • 12 февруари 2012 20:12

  • 2064
  • 0
Дъжд и сняг ни чакат утре
© Интернет

През следващото денонощие температурите ще се повишат още малко, но за кратко.

Ще вали сняг, а в крайните южни райони на Източна България и дъжд, който по-късно през деня ще започне да преминава в сняг. В източните райони ще има поледици, съобщават от НИМХ към БАН. Ще духа до умерен източен вятър, който в сутрешните часове в Северозападна България ще се ориентира от северозапад.

С него ще прониква по студен въздух, който до вечерта ще достигне и югоизточните райони. Минимални температури от минус 9° в Северозападна България до 1-2° в крайните южни райони. Максимални от минус 4° в Северозападна до плюс 5° в Югоизточна България. В София сутринта ще бъде минус 1-2°, след обяд към минус 5°.

През нощта срещу вторник валежите ще спрат в цялата страна, а от югозапад облачността ще се разкъсва.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Към края на деня дъждът ще започне да преминава в сняг и да спира. Ще духа до умерен източен вятър, който привечер ще стане от северозапад. Максимални температури 4-5°. Температурата на морската вода е минус 1° край Шабла, и 2° край Бургас. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е облачно и мъгливо. Ще вали сняг. Ще духа умерен и силен южен вятър, който след обяд ще стане от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра минус 5°.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца – и ще се понижи още малко.

Във вторник облачността ще е разкъсана, намаляваща над повечето райони до слънчево време. В Дунавската равнина и Източна България ще духа умерен вятър от запад-северозапад, който до вечерта ще отслабне. Минимални температури между минус 5 и минус 10, максимални между минус 4 и 1°, в крайните южни райони до 3-4°.

Предимно слънчево ще е времето и в сряда. Температурите ще са с градус-два по-ниски. Привечер над Западна България ще се заоблачи. В четвъртък на места в Западна и Централна България ще превали слаб сняг. Ще се усили вятърът от северозапад.

Последвайте канала на

2064 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини