Оранжев код за интензивни валежи в неделя

  • 07 юли 2018 19:55

  • 13439
  • 0
Оранжев код за интензивни валежи в неделя
© Pixabay

След  дъждовния съботен ден в неделя ни очакват още валежи. В четири области е обявен оранжев код за интензивни валежи и гръмотевични бури. Количествата дъжд ще бъдат значителни – около 30 л/кв.м. На отделни места ще достигнат от 45 до 65 л/кв.м.

Има голяма вероятност за нови градушки. Явленията ще бъдат най-интензивни в Северна България и Родопите. Единствено по Черноморието ще има повече слънчеви часове. Ще се появи слаб до умерен северозападен вятър и с него ще прониква по-хладен въздух.

Максималните температури ще бъдат между 22 и 27 градуса. На местата с повече слънце – като крайните югозападни и югоизточни райони стойностите ще достигнат до около 30 градуса.

Времето по Южното Черноморие ще бъде приятно, а по Северното след обяд ще превали и прегърми. Температурата на въздуха ще варира в интервал от 25 до 28 градуса, а тази на водата – около 25.

В планините се очаква пореден мрачен и дъждовен ден. Гръмотевични бури също няма да липсват. Ще бъде хладно.

В понеделник и вторник валежите ще продължават с тенденция да намаляват и спират. Ще бъде сравнително хладно. От сряда живакът в термометрите отново ще започне да се покачва и в петък вече в равнинните райони ще бъдат отчетени стойности до 34 градуса. Ще преобладават повече слънчеви часове. Слаби превалявания са възможни само на отделни места и за кратко.

И докато у нас обстановката с валежите е относително стабилна, то в съседна Сърбия за днес в няколко области е в сила е най-висока степен за обилни дъждове. Там за последните 24 часа са паднали над 60 л/кв.м, предаде Нова Телевизия.

Последвайте канала на

Novini.bg
13439 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини