Няма данни за жертви след природната стихия в Плевенско

  • 16 май 2018 09:28

  • 2500
  • 0
Няма данни за жертви след природната стихия в Плевенско
© Булфото (архив)

Без жертви, но с много материални щети - такава е ситуацията в Област Плевен след природната стихия вчера, съобщи областният управител на Плевен Мирослав Петров.

Над 130 са сигналите за паднали дървета, затиснати автомобили и разрушени покривни конструкции на територията на Област Плевен, на които са реагирали полиция и пожарна към този момент. Обявено беше частично бедствено положение в Плевен и още три села - Гривица, Ясен и Опанец. Заради изкоренени дървета и счупени клони временно непроходим бе пътя Искър Долни Дъбник, който вече е отворен за движение, уточни областният управител. Мобилни екипи и в момента работят в най-тежко засегнатите от природната стихия населени места.

Ураганният вятър и градушката, разразили се в Плевен и на територията на областта са предизвикали много материални щети.
Веднага след природното бедствие областният управител е обходил населените места, които според сателитните снимки са засегнати от стихията. Той е бил в контакт с кметовете и институциите, за да се постигне добра координация и да се реагира максимално бързо на подаваните сигнали.

Областният управител поясни, че при тежката ситуация няма бедстващи хора. Тепърва предстои описване на щетите.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2500 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини