Топла, но дъждовна ще е неделята

  • 06 май 2018 06:49

  • 18782
  • 1
Топла, но дъждовна ще е неделята
© Pixabay

Днес ще преобладава слънчево време.

Около и след обяд и преди полунощ над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места, главно в Западна и Централна България, ще има краткотрайни, в отделни планински райони интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Възможни са градушки. Ще се усили североизточният вятър, в източните райони ще е до умерен.

Температурите ще започнат да се понижават, но все още ще са по-високи от обичайните. Преобладаващите максимални ще бъдат между 24 и 29 градуса, информира БТА, цитирайки НИМХ-БАН

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури ще 21-24 градуса. Температурата на морската вода е 16-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи и гръмотевична дейност. Ще духа умерен, по билата временно силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 17 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса.

На 7 и 8 май въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, мощна в следобедните часове и до полунощ. На много места ще има краткотрайни и интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Очакват се и градушки. Най-голяма вероятност за значителни по количество валежи има в понеделник, на места, главно в западната половина от страната. Временно затихване на явленията в повечето райони ще има след полунощ и в ранните сутрешни часове. Вятърът ще се задържи предимно от североизток, слаб до умерен, във вторник за кратко ще бъде от северозапад. Температурите ще се нормализират и преобладаващите максимални ще бъдат между 21 и 26 градуса. Минимални - в повечето райони в понеделник между 12 и 17 градуса, във вторник - с 2-3 градуса по-ниски.

Последвайте канала на

Десислава Станева
18782 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.05.06 | 09:57

1
Топли са сърцата ни, мрачно и дъждовно е в душите ни вече 29 загубени години.

Добави коментар

Водещи новини