Синоптик: Гергьовското агне да се яде в България и под навес. В Гърция ще вали много (видео)

  • 02 май 2018 08:06

  • 10005
  • 0
Синоптик: Гергьовското агне да се яде в България и под навес. В Гърция ще вали много (видео)
©

Времето през май ще е шарено. Ще има много слънце до обяд, после превалявания и гръмотевици. Температурите обаче ще са високи и ще е топло.

Това каза в сутрешния блок на БТВ синоптикът д-р Анастасия Стойчева от НИМХ при БАН. "По време на празничните дни ни за Гергьовден ни очакват валежи. Те ще започнат още на 5 май, а на 6 и 7 ще са по-силни и с гръмотевици. В Гърция също ще има много силни валежи. Така че, по-добре гергьовското агне да се яде в България и под навес", пошегува се тя. "Единствено в Източна България няма да има силни валежи. Там валежите ще са под нормите. Температурите ще са над нормата. Очаква се те да достигнат до 29 градуса през месеца. Единствено към 6 май ще има леко понижение, но не очакваме много ниски температури и образуване на слани. Засега не се очертава да сме свидетели на студен май, въпреки че ще има дни, в които ще има леко понижение на температурите", разкри д-р Стойчева.

За финал тя разкри, че протестът на синоптиците продължава. "Действията ни не са ефективни, но се надяваме някой да ни чуе", обяви синоптикът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
10005 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини