Кога ще вали сняг и каква ще е зимата? (видео)

В ниската част на България, пояса под 500 метра надморска височина, сняг поне до 20 януари не се очаква. Това каза пред Novini.bg климатологът доц. Георги Рачев.

Има вероятност около 13 и 17 януари да превали сняг, но ще бъде доста топло той ще се стопи много бързо. Няма засега съществени изгледи за образуване на трайна снежна покривка, посочи той.

Има прогноза на Европейския център за по-студено време в края на януари, но това са дългосрочни прогнози с ниска сбъдваемост, заяви климатологът.

Ако се осъществи дългосрочната прогноза за с около два градуса по-топъл от нормалното януари месец и като прибавим декември месец с 2-2,5 градуса над нормата, очертава се една топла зима. Обикновено февруари и март са по-студени, при положение, че декември и януари са били сравнително по-топли. Има такива компенсаторни движения в природата, но не е сигурно, че те ще се случат тпчно тази година и точно на Балканския полуостров. Но по принцип има доста голяма вероятност февруари и март да са малко по-хладни от нормалното, каза още доц. Рачев.

По публикацията работиха Галя Георгиева и Константин Веков


Коментари

  1. 2018.01.09 | 15:03
    Да бе! Тука има тука нема!
  2. 2018.01.09 | 15:03
    и за Коледа и нова година го даваха да има но уви
  3. 2018.01.09 | 15:03
    сигурну е зарад бижанцити, нека им топло, нали се преселиха, заселиха скоро
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Времето

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет