До обяд валежите ще спрат, температурите ще бъдат между 2° и 7°

  • 10 декември 2017 07:15

  • 3410
  • 0
До обяд валежите ще спрат, температурите ще бъдат между 2° и 7°
© Pixabay

Днес до обяд валежите от запад на изток ще спрат, най-късно в източните райони. Облачността ще се разкъса и намалее и след обяд над по-голямата част от страната вече ще е предимно слънчево. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Температурите към 14:00 ч. ще са между 2° и 7°, в София 1-2°, съобщиха от НИМХ при БАН.

Жълт код за силен вятър е обявен в 16 области на страната. Жълт код за силен вятър е обявен в 16 области на страната, сочи справка на сайта на НИМХ-БАН. Предупреждението е в сила за: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. През деня в тези области ще духа силен вятър от запад-северозапад със средна скорост до 14-17 м/с и пориви до 24 м/с.

Хората да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети. По тази причина са възможни локални нарушения на обичайните дейности на открито.

Над Черноморието до обяд валежи от дъжд ще спрат, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър, който привечер ще отслабне. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, вечерта ще се успокои. Температурите ще се понижават.

В планините валежите от сняг още преди обяд ще спрат, облачността ще се разкъса до предимно слънчево време, най-късно в източните масиви. Ще духа силен запад-северозападен вятър. Студено, с максимална температура на височина 1200 метра – около 0°, на 2000 метра – около минус 7°. Атмосферното налягане ще се повишава и към края на деня вече ще е близко до средното за месец декември.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3410 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини