Обличайте се топло, зимата дойде!

  • 27 ноември 2017 07:44

  • 5601
  • 0
Обличайте се топло, зимата дойде!
© Pixabay

Можем да кажем, че зимата дойде, ще имаме сняг, ще имаме температури около нулата, съобщи в сутрешния блок на БНТ "Денят започва" климатологът Христо Попов.

Очаква се дъждът да се обърне на сняг по-късно днес. Във вторник (28 декември) ще имаме снежна покривка, която към сряда вероятно ще се разтопи. В сряда циклонът, който причинява валежите ще си отиде и време ще се изясни у нас. В останалата част на Балканите ще се задържи облачно.

От началото на декември ще има редуване на ясно и облачно време. Няколко циклона се очаква да преминат през нашата страна. Няма да има резки застудявания с много ниски температури, прогнозира още Попов. Максималните температури ще бъдат малко над нулата до средата на декември.

В петък (1 декември) очакваме да се формира нов циклон, който ще оказва влияние върху валежите. На 3 и 4 декември отново ще очакваме снеговалежи, прогнозира Попов.

На 5 декември температурите ще са около нулата, вечерта се очаква рязко застудяване около -5 в цяла Западна България.

Циклонът на 8-ми декември вечерта ще обхване цялата страна и ще има валежи. Той посъветва студентите да бъдат подготвени за студено време и валежи. Зимни гуми задължително за пътуващите.

Около 9-и се очаква сняг в цялата страна.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5601 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини