Ураганният вятър блокира пристанищата в Бургас и Варна, получени са 50 сигнала за паднали дървета

  • 30 октомври 2017 16:43

  • 3429
  • 0
Ураганният вятър блокира пристанищата в Бургас и Варна, получени са 50 сигнала за паднали дървета
© Gettyimages

Заради силния вятър е затворено пристанище Варна. Всички пристанища в Бургас също са затворени заради лошите метеорологични условия.

Скоростта на вятъра във Варна достига пориви до 18 метра в секунда. В Бургас скоростта е 20 метра в секунда, но тенденцията е вятърът да отслабва. Метеорологичната обстановка провокира властите да прекратят издирването на изчезналата жена от бургаското село Черни връх след наводненията в района.

Ветровитото време остави без ток хората от Лом, съобщава БНР. Без електричество е и хасковското село Въгларово, където екипи работят по аварията. Опасно надвиснала ламарина на покрив в Хасково пък е отстранена от пожарникари.

В Гражданска защита са получени 50 сигнала за паднали дървета у нас. Сигналите са били обработени.

В района на прохода Петрохан се отстраняват паднали дървета. Трафикът е ограничен и в град Дулово - по пътя за Ситово. Причината са аварирали електрически стълбове, поразени от силния вятър. Прогнозата на синоптиците е за пориви на вятъра до 100 километра в час.

Източна и Северна България са най-застрашени, там е обявен оранжев предупредителен код. За останалата част от страната е обявен жълт код. До 86 км/час достига скоростта на вятъра в Русе. Отправено е предупреждение до всички капитани и собственици на плавателни съдове по река Дунав. От Областната дирекция на МВР информираха, че са постъпили три сигнала - за откъснала се ламарина от покрива на жилищен блок, за повалено дърво и за счупен клон, който е паднал върху автомобил и е нанесъл леки щети.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3429 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини