Очаква ни адска жега, жълт код за опасни горещини е в сила за почти цялата страна

  • 03 август 2017 06:25

  • 8438
  • 0
Очаква ни адска жега, жълт код за опасни горещини е в сила за почти цялата страна
© Pixabay

Жълт код за опасни горещини е обявен за днес в 26 области на страната.

Предупреждението е в сила за областите: Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Силистренска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Добричка, Сливенска, Ямболска, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска, Смолянска, Пловдивска, Пазарджишка, Благоевградска, Кюстендилска, Пернишка, София-град, София-област.

Максималните температури ще достигнат 38 градуса.

Единствените области, за които няма отправено предупреждение за високи температури, са Варненска и Бургаска.

Междувременно най-висока степен за опасност от пожари е обявена за Югоизточна България и част от Югозападна България, информира Дарик.

Времето ще се задържи сухо и горещо, предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 33 и 38 градуса. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месец август.

В планините ще е слънчево. Ще духа умерен, по високите части силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26 градуса, на 2000 метра – около 19 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 29-31 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Последвайте канала на

Десислава Станева
8438 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини