Доц. Георги Рачев: Парадът за Гергьовден ще мине гладко по вода

  • 03 май 2017 07:51

  • 14284
  • 0
Доц. Георги Рачев: Парадът за Гергьовден ще мине гладко по вода
©

Дъждът идва бавно и постепенно. Още днес в следобедните часове в западаната половина на България ще има локални бури. В петък, 5 май, дъждовете ще обхванат по-голямата част от България. Само Източна България ще остане без валежи в петък. За петък има възможност и за градушки. В четвъртък ще може да се каже по-точно в кои райони ще има градушки.

Това каза в сутрешния блок на БНТ климатологът доц. Георги Рачев. На Гергьовден ще вали, но сравнително по-малко. Парадът ще мине гладко по вода, след това ще се развие купесто-дъждовна облачност. От 5 до 10 май времето ще е дъждовно, влажно, но не студено време. По обед на 7 май ще е тихо и спокойно време. Топъл уикенд се очертава да има на 13-14 май. Типично майско време ще има след 24 май. Дамите абитуриентки да мислят за връхна дреха, посъветва Рачев.

В дългосрочен план времето ще бъде динамично за втората половина на месец май, т.е. възможни са валежи. Средните месечни температури за месеца ще бъдат 16-19 градуса. Ще има температури и до 28-30 градуса, прогнозира той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
14284 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини