Валежи ни очакват през днешния ден

  • 06 януари 2012 06:05

  • 1874
  • 0
Валежи ни очакват през днешния ден
©

Днес ще бъде облачно с валежи от дъжд, който след обяд от запад ще започне да преминава в сняг.

В Родопската област и източните райони е възможно да прегърми.

Валежите ще бъдат значителни – предимно между 20 и 40 л/кв.м. В северозападната половина от страната ще духа умерен север-северозападен, а в югоизточната – югоизточен вятър, който постепенно ще се усилва. Към 14 часа температурите ще са предимно между 5° и 10°, в София около 3°. Привечер в Предбалкана и високите полета на Западна България ще започне да се образува нова снежна покривка.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за месеца и през деня ще продължи да се понижава.

В планините ще бъде облачно с интензивни снеговалежи. В по-ниските части, под 1000 метра преди обяд ще има и дъжд. В Родопската област и Източна Стара планина е възможно и да прегърми. Видимостта ще бъде силно намалена. Ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър, който в масивите в Западна България ще се преориентира от север-североизток. Максимална температура на 1200 метра около 2°, на 2000 около минус 2°.

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа умерен, след обяд и силен юг-югоизточен вятър. Максимални температури между 8 и 10°, температурата на морската вода е 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1874 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини