Доц. Георги Рачев: Баба Марта ще покаже целия си спектър от възможности

  • 07 март 2017 08:05

  • 26333
  • 1
Доц. Георги Рачев: Баба Марта ще покаже целия си спектър от възможности
©

До края на седмицата ни очакват валежи, като те ще започнат от днес отделни места в Западна и Южна България. През нощта срещу сряда валежите от югозапад ще се активизират, като значителни количества се очакват в Рило-Родопската област. Постепенно те ще обхванат цяла България. Само в събота те ще са по-слаби и ще има леко прекъсване. В планините, особено над 1200 метра, ще се образува нова снежна покривка.

Това каза в студиото на БНТ климатологът доц. Георги Рачев. Трябва да се внимава, защото се очаква количествата от дъжд да са големи. Температурите обаче ще са твърдо над 12-14 градуса. Ще бъде топло, само в четвъртък и петък ще бъде малко по-хладно. Не очаквам да има разлив на реки, но трябва да се наблюдава и внимава. Снегът ще е мокър и категорично ще се повиши лавинната опасност. Скиорите трябва да бъдат много внимателни, предупреди доц. Рачев.

Баба Марта ще покаже целия си спектър от възможностите. Има голяма вероятност между 14 и 18 март отново да има валежи. След 19 март ни очаква едно сравнително спокойно и топло време. Към края на месеца отново обаче ще има валежи и захлаждане. Април и май месец се очакват да бъдат с нормални температури, дори малко по-високи. Валежите също ще са в рамките на нормалното и малко по-високи, прогнозира климатологът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
26333 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.12 | 18:25

1
Някой ден ще бъде май - краят на седесарското мракобесие и животът отново ще бъде пролет, както преди преврата.

Добави коментар

Водещи новини