Времето днес

  • 04 януари 2017 06:24

  • 9991
  • 0
Времето днес
© Getty Images/Guliver (aрхив)

Днес облачността временно ще се разкъса и намалее, на много места до предимно слънчево време. Привечер от северозапад отново ще се вплътни, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 3 и 8 градуса, информира БТА, цитирайки НИМХ-БАН.

По Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 6 и 9 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 4 -5 градуса.

В планините ще бъде ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен западен вятър. Облачността ще е променлива, по-често значителна, но само на отделни места в сутрешните часове ще превалява слаб дъжд, над 1300 - 1400 метра, слаб сняг.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

В четвъртък и петък с умерен и силен вятър, отначало от северозапад, впоследствие и от север-североизток ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от сняг, в Южна България през нощта срещу петък и в петък - значителни. В петък и в източните райони ще има значителни валежи от сняг, в комбинация със силния вятър там, ще има виелици и навявания. Температурите ще се понижат значително. През почивните дни ще бъде много студено.

Последвайте канала на

Десислава Станева
9991 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини