Проливен дъжд наводни столицата, времето ще се влошава още (снимки)

  • 08 ноември 2016 16:40

  • 33735
  • 1
Проливен дъжд наводни столицата, времето ще се влошава още (снимки)
©

За разлика от хубавото време вчера, днес то се развали. Синоптиците познаха в своята прогноза, че ни чакат облаци, дъжд и гръмотевици, придружени със силен вятър на места.

Вихрушка разпиля есенните листа на места и прекърши клони на дървета. В Димиторвград също положението е страшно, паднала е част от покрива на Спортната зала, в Хасково пък изолация на блок.

Метеоролозите предупреждават за още по-голямо влошаване на атмосферните условия.

В планините времето е най-опасно, затова бъдете внимателни.

Оранжев код за бурен вятър е обявен в 20 области за 8 ноември. В Западна България ще има и интензивни валежи. Оранжевият код за опасно време е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Перник, Кюстендил, София, София област, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Хасково, Кърджали, Смолян, Ямбол, Бургас.

Синоптиците предупреждават, че на места поривите на вятъра ще достигнат до 25-30 м/секунда. По-интензивни валежи се очакват в нощта срещу вторник, като в отделни райони количествата ще са между 25 и 35 л/кв. метър.

Жълт предупредителен код за опасни метеорологични условия е в сила за Плевен, Русе, Разград, Търговище, Шумен, Силистра, Варна, Добрич. Там на места поривите на вятъра ще достигнат 20-25 м/секунда.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
33735 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.11.08 | 22:34

1
ПРоверка с проливни дъждове подава строго - 08.11.2016 г. 18:02:29 Да се спрат от движение всички автомобили с нарочно монтирнаи бели високо пробивни режещи скенери вместо нормални безопасни фарове..Огромни региона над Италия са буквално насечени от контролирнаи от извънземни терористи бели скенери/вижте новите автомобили вкл АУДИ,БМВ и други. НАнесени са трайни щети на КЛиматичната охрана възможни са тежки проблеми скоро.. БЛОКИРАЙ ВСИЧКИ АВТОМОБИЛИ УВРЕЖДАЩИ ЗЕМЯТА С ВКЛЮЧЕНИ фАРОВЕ ДЕНЕМ Предлага миролюбиво почвата

Добави коментар

Водещи новини