Следващата седмица ни очаква много динамично време

  • 20 август 2016 20:39

  • 58664
  • 0
Следващата седмица ни очаква много динамично време
© Нора Виткова

Времето през следващата седмица ще бъде много динамично. Очакват се понижение на температурите и валежи, но спокойно, хубавото време не свършва.

Това каза за 24 часа Петър Янков, дежурен синоптик в TV-MET. Той прогнозира, че през последната седмица на август и началото на септември времето ще се стабилизира. В понеделник, 22 август, ще започне да нахлува по-хладен въздух и ще завали в Западна и Централна България. В северните райони се очакват и градушки заради сериозния температурен контраст. През нощта срещу вторник валежите ще достигнат и Черноморското крайбрежие. Във вторник хладният въздух ще обхване цялата страна. Максималните температури ще са в рамките на 23-28 градуса.

Преди обед ще вали в Източна България, а след това - в цялата страна. В сряда и четвъртък времето ще е хладно и ветровито с валежи в цялата страна. В Северна България дъждовете ще са по-интензивни, а в Добруджа се очакват и гръмотевични бури. Очакванията са в тези райони да паднат до 30-40 литра на кв. м, прогнозира синоптикът. Според него обаче тези валежи едва ли ще доведат до наводнения. Той препоръчва да се вземат мерки, защото на много места комуникациите са остарели и може да създадат проблем. 20-30% от белите в такива случаи пък се дължат на човешки грешки, смята Янков.

От петък почва подобрение на времето и повишение на температурите. Като цяло първата половина на септември ще е по-динамична, а втората - по-спокойна и по-суха. Месецът ще е по-топъл и с по-малко валежи от нормалното, ще е чудесен за море, прогнозира синоптикът. Той успокоява закъснелите с отпуските, че след 16-17 септември ще се радват на много приятни дни.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
58664 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини