Най-високите температури днес са отчетени в Сандански и Видин

  • 09 юли 2016 20:42

  • 4040
  • 0
Най-високите температури днес са отчетени в Сандански и Видин
©

Най-високата температура към 15.00 часа е отчетена в Сандански и Видин, където термометрите са показали 32 градуса. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), цитирани от "Фокус".

31 градуса са отчетени в Монтана, Лом и Кюстендил.

По-хладно е било по Черноморието. Там са отчетени температури между 25 и 26 градуса. В другите райони на страната температурите са между 30 и 27 градуса.

В разгара на лятото синоптиците вещаят за втория почивен ден от седмицата предимно слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има над източната половина от страната. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури ще са между 27° и 32°, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високото от средното за месеца. Над планините ще бъде слънчево. Ще духа до умерен северозападен вятър, преди обяд по високите части временно и силен. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - 14°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. В сутрешните часовe ще духа умерен югозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са 25°-28°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4040 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини