Дъждовно ще е в началото на юли

  • 22 юни 2016 07:16

  • 1942
  • 0
Дъждовно ще е в началото на юли
© Нора Виткова

Като цяло ни очаква типично лятно време, което ще продължи през юли и август. Средносрочните прогнози показват, че в следващите 10-15 дни ни очаква както слънчево, така и дъждовно време. До четвъртък-петък ще бъде по-сухо, с много слънце и високи дневни температури, особено следобед и в равнинните части на страната. Времето след петък ще бъде по-нестабилно, с повече превалявания.

В началото на другата седмица, след понеделник, отново ще бъде по-стабилно за няколко дни. Повече валежи се очакват в края на юни. Така след 29 юни пак ще има превалявания, които ще продължат до около 3 юли. Валежите може да бъдат интензивни на места, възможен е и Средиземноморски циклон.

В сряда, 22 юни, времето над цялата страна ще е предимно слънчево.

В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в Западна и Централна България е възможно да превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури между 30 и 35 градуса, по Черноморието - малко по-ниски. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над планините ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността около и след обяд. Само на отделни места ще има слаби превалявания. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 26 градуса, на 2000 м - около 20 градуса.

Над Черноморието също ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 25 и 28 градуса. Температурата на морската вода е 21-25 градуса, на север от нос Калиакра 17-18 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1942 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини