Страната ще пожълтее от дъжд утре

  • 12 март 2016 20:27

  • 5206
  • 2
Страната ще пожълтее от дъжд утре
© gettyimages (архив)

За утре НИМХ-БАН е обявил на интернет страницата си жълт код за дъжд в 17 области в страната - Монтана, Враца, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Ловеч, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Сливен, Хасково и Кърджали. Там през следващото денонощие се очакват количества на валежите между 15 и 25 литра на квадратен метър.

Жълт код е обявен и по черноморското крайбрежие, където се очаква вълнението на морето да се усили до 4 бала.  При жълт код времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание при работа на открито. В подобна обстановка трябва да се следят прогнозите за времето и да не се поемат излишни рискове.

Оранжев код означава, че времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Хората трябва да бъдат много внимателни, да се информират подробно и често за метеорологичната обстановка, да се съобразяват с неизбежните рискове и да следват всички съвети на компетентните органи.

При червен код времето е много опасно. В такива случаи са прогнозирани изключително интензивни метеорологични явления. Възможни са големи материални щети и нещастни случаи, може да възникне и опасност за живота. При такава обстановка трябва да се следват нарежданията и всички съвети на компетентните органи, поясняват от МОСВ.

Последвайте канала на

БТА
5206 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бай х....

2016.03.14 | 09:00

2
Ха ха ...,,Страната ще ПОЖЪЛТЕЕ от дъжд утре .. да не господ да е решил да ни опикае ? Ма тия писачи много прости хора били бе !!!!

2016.03.14 | 09:00

1
Внимание! Жълтия сняг не се яде! :D

Добави коментар

Водещи новини