1 март ще е дъждовен, но и топъл

  • 01 март 2016 06:23

  • 1205
  • 0
1 март ще е дъждовен, но и топъл
© Getty Images/Guliver

Март ще започне с топло, но динамично време.

През деня краткотраен дъжд ще превали на много места в страната, а в Югоизточна България и ще прегърми. Преди обед в Източна България все още ще духа юг-югозападен вятър, докато в останалата част от страната вятърът ще започне да се ориентира от запад и ще отслабне. Минималните температури ще бъдат 6 и 11 градуса, максималните - между 15 и 20 градуса, информира БТА, цитирайки НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за март.

Над планините преди обед облачността ще е значителна и на места ще превали дъжд, над 1800 метра - сняг. След обяд над масивите от Западна България облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа бурен юг-югозападен вятър, който в ниските планински части ще започне да се ориентира от запад и ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на места, главно след обяд ще превали слаб дъжд. Преди обяд ще духа умерен южен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 16 и 19 градуса. Температурата на морската вода ще е 7-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1205 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини