Днес идва студът

  • 29 декември 2015 06:14

  • 2214
  • 0
Днес идва студът
© Getty Images/Guliver

Със слаб, в Източна България - и умерен вятър от север-североизток, който ще се усилва, днес ще започне да нахлува студен въздух, съобщава БТА, цитирайки НИМХ-БАН.

Облачността ще се увеличи и над по-голямата част от страната ще е значителна, на места ще има и слаби валежи от дъжд. Максималните температури ще са от 2-4 градуса в североизточните райони до 10-12 градуса - в Югозападна България.

По Черноморието облачността ще е значителна и на места ще има слаби валежи от дъжд. Ще се появи умерен вятър от север-североизток, който ще се усилва и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 7 и 10 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще е 2-4 бала.

Над планините облачността ще е значителна, с повече слънчеви часове преди обяд над масивите от Западна България. На места ще превали слаб дъжд, над 1700-1800 метра - слаб сняг. Ще духа силен, по-високите и открити части - до бурен, вятър от север-северозапад, който привечер ще се ориентира от североизток. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2214 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини