Предупреждават за наводнения в три области

  • 22 октомври 2015 15:09

  • 4109
  • 2
Предупреждават за наводнения в три области
© Getty Images/Guliver

Оранжев код за дъжд е обявен за днес в три области в страната - Хасково, Кърджали и Смолян. Това съобщи на сайта си Министерството на околната среда и водите, позовавайки се на информация от НИМХ-БАН.

В тези области валежите ще продължат и през нощта, като сумарните количества ще са между 20 и 30 л/кв.м, като е възможно на места да достигнат около 50 л/кв.м.

Оранжев код за дъжд означава, че са възможни наводнения на имоти и в транспортната мрежа, прекъсвания в електроснабдяването, комуникациите и водопреносната мрежа. Възможни са и опасности при шофиране, заради намалена видимост и аквапланинг, се посочва в сайта на НИМХ-БАН.

Жълт код за дъжд е обявен в шест области - Бургас, Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. До края на деня и през нощта там се очакват значителни валежи със сумарни количества 15-25 л/кв.м. В южната част на област Бургас и в област Ямбол сумарните количества на валежите за денонощието ще достигнат между 20 и 30 л/кв.м, се посочва в съобщението.

При жълт код за дъжд има възможност от локални наводнения. Възможно е да се наложи прекъсване на дейности на открито и да има затруднения при шофиране, посочват от НИМХ-БАН.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4109 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.10.22 | 19:30

1
залеите ги простите българи

2015.10.22 | 19:37

2
проста е майка ти

Добави коментар

Водещи новини