Рязко захлаждане и дъжд от четвъртък

  • 07 септември 2015 16:40

  • 5940
  • 0
Рязко захлаждане и дъжд от четвъртък
© Булфото

През следващото денонощие ще започне рязко захлаждане на времето в цялата страна. По-значителна ще е в южните райони от страната, където е възможно през деня и слабо да превали. Ще духа слаб до умерен вятър от запад, в източните райони - от северозапад.

Дневните температури ще са с около 10 градуса надолу, като ще са от 23 до 28 градуса, най-много. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца. Очакват се слаби валежи в южните райони и около морето. Утре на моменти ще бъде слънчево, но това не изключва възможността за валежи над южните райони. Температурите още малко ще слязат надолу, като очакванията са за между 21 и 26 градуса.

В четвъртък ще започнат валежи, които в петък ще обхванат цялата страна. В събота ще е още по-хладно и чак от неделя температурите леко ще тръгнат нагоре. За 15-и септември обещанието е за слънце и температури близки до 30 градуса.

По Черноморието ще е с променлива облачност, по южното крайбрежие по-късно през деня е възможно слабо да превали. Вятърът през по-голямата част на деня ще е от северозапад - до умерен, като към края на деня ще отслабне. Максималните температури ще са 23-24 градуса, а температурата на морската вода с 1-2 градуса по-висока. Вълнението ще е 1-2 бала.

В планините същосе4 очаква да има променлива облачност, по-значителна в Рило-Родопската област, където около и след обяд на отделни места слабо и краткотрайно ще превали. Вятърът по билата ще е умерен, от северозапад. Дневната температура на 1200 м. ще е около 15 градуса, на 2000 м. - около 8 градуса, съобщават от НИМХ-БАН за БТА.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5940 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини