Опасно горещо време днес

  • 12 август 2015 06:03

  • 2049
  • 0
Опасно горещо време днес
© Getty Images/Guliver

Днес времето ще е слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен предимно северен вятър. Максималните температури ще са между 32 и 37 градуса, информира БТА, цитирайки НИМХ - БАН.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са между 30-32 градуса. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на водата 25-27 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в Рило-Родопския масив са възможни слаби превалявания. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 27 градуса, на 2000 метра около 19 градуса.

Жълт код за високи температури е обявен за 24 области за 12 август, сочи справка на сайта на Националният институт по метеорология и хидрология към БАН. За областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Разград, Шумен, Велико Търново, Силистра и Шумен.

Такива температури се очакват и за областите Благоевград, Смолян, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Стара Загора, Хасково, Ямбол и Сливен. За Черноморските области Бургас, Варна и Добрич температурите ще бъдат между 34 и 36 градуса.

През следващите два дни ще бъде слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста облачност, но едва привечер и през нощта срещу петък на изолирани места в източните и югозападните райони е възможно да превали и прегърми. В четвъртък в източната половина от страната временно ще се усили вятърът от север-североизток. Максималните температури ще са с градус-два по-високи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2049 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини