Очакват се краткотрайни валежи с гръмотевици

  • 17 юни 2015 07:03

  • 1409
  • 0
Очакват се краткотрайни валежи с гръмотевици
© Булфото

Преди обяд днес ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност над Североизточна България, където на отделни места слабо ще превали, съобщиха от НИМХ-БАН, цитирани от БТА.

Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра.

Максималните температури ще бъдат между 25 и 30 градуса. Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса. Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и на места, главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми.

Около обяд ще настъпи временно разкъсване на облачността, но към края на деня отново ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Ще духа до умерен север-северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток. Максималните температури на въздуха ще са 24-27 градуса, температурата на морската вода - 22-23 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Последвайте канала на

1409 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини