Първа пролет идва със слънце

  • 21 март 2015 06:52

  • 3390
  • 0
Първа пролет идва със слънце
© Getty Images/Guliver

Нормална пролет без температурни рекорди и без извънредни количества валежи ще ни радва през следващите седмици. Това прогнозираха метеоролозите от БАН, пише "Преса".

Астрономическата пролет настъпи в 0.45 ч. тази нощ. Температурите ще започнат да растат още през уикенда, въпреки че превалявания не са изключени и през следващата седмица. Между 10 и 15 градуса ще се движат максималните стойности през почивните дни.

Не е изключено обаче по високите места и в планините отново да бъдат измерени отрицателни стойности. Минус 6 градуса е най-ниската прогнозирана засега стойност.

През по-голямата част от идната седмица времето ще се задържи облачно, като проясняване ще има в сряда, а дъжд - в четвъртък.

До края на месеца температурите ще се задържат между 10 и 15 градуса, като най-високи стойности се очаква да достигнат на 26 и 27 март, когато термометрите ще показват 17 градуса. През последната седмица от месеца стойностите ще са между 6 и 12 градуса, като времето ще е облачно и дъждовно през всички дни в периода 28-31 март.

При подобни условия ще минат и първите дни на април.

Добрата новина е, че дъждът постепенно ще спре след първата седмица на новия месец. В дните около Великден - 12 април, слънцето ще грее, а термометрите ще показват 17 градуса.

През последното десетдневие на април над страната ще има условия за нови превалявания и гръмотевични бури - в дните около 18, 19 и 21 април, смятат метеоролозите. Температурите ще останат в рамките на 10-15 градуса.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3390 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини