Леко затопляне днес

  • 19 февруари 2015 07:43

  • 1006
  • 0
Леко затопляне днес
©

Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по-значителни над Северна България и източните райони. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони - умерен, северозападен вятър. Температурите ще се повишат. Минималните ще са между минус 8 и минус 3 градуса, максималните - между 3 и 8 градуса, съобщават от НИМХ-БАН, цитирани от Дарик.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще има променлива облачност, по-значителна над северната част. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са от 3 до 6 градуса. Вълнението на морето е 3-4 бала. Температурата на морската вода е 3-5 градуса.

Над планините ще бъде предимно слънчево, с по-значителни увеличения на облачността в следобедните часове над Стара планина. Вятърът ще е от север-североизток - умерен до силен. През деня ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1 градус, на 2000 метра - около минус 7 градуса.

През нощта срещу петък на отделни места в източните райони е възможно да превали слаб дъжд. През деня над Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево и почти тихо. В Източна България вятърът ще е все още до умерен от север, но постепенно ще стихне, ще има предимно значителна облачност, без валежи. Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, а максималните - между 5 и 10 градуса.

В събота ще духа слаб вятър от юг-югозапад, температурите ще се повишат още. Сутринта ще бъде предимно слънчево, а след обяд облачността, средна и висока, ще започне да се увеличава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1006 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини