Облачно със сняг

  • 09 февруари 2015 07:05

  • 1155
  • 1
Облачно със сняг
© Булфото

Днес ще е облачно и на много места ще превалява сняг, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, цитирани от БТА.

Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. С него ще нахлува студен въздух. В Североизточна България и по планинските проходи ще има условия за навявания.

Максималните температури ще са от минус 3 до 2 градуса по Целзий. За София максимална температура от около минус 3 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава, все още ще е по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще е облачно и на места ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен, временно и силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са от минус 1 по северното, до 3 градуса по крайното южно крайбрежие. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето е 3-4 бала.

В планините ще е облачно и ще вали сняг. Ще духа умерен, след обяд и силен североизточен вятър и с него температурите ще се понижават. На места ще има и виелици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5 градуса, на 2000 метра - около минус.

Последвайте канала на

1155 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Experto

2015.02.10 | 19:41

1
Всички вкл. НИМХ към Бан предричаха апокалиптични отрицателни температури тази седмица.Какво казва реалността:прогноза за минимални София понеделник -7,измерена минимална -2!Вторник прогноза -11,измерена -6!Доста голяма разлика,нали!Не се хващайте на никакви прогнози,дори и на тези за след 2 часа!

Добави коментар

Водещи новини