Постепенно времето се подобрява

  • 07 февруари 2015 06:39

  • 2268
  • 0
Постепенно времето се подобрява
© Булфото

През днешния ден ще настъпи постепенно подобрение на времето. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, в източните райони умерен, по крайбрежието на морето все още силен от север, съобщава БТА, цитирайки НИМХ при БАН.

В предобедните часове все още в централните и в източните райони на Северна България ще вали сняг, в Югоизточна - дъжд, но в процес на отслабване. Ще се задържи предимно облачно. Очаква се много малък дневен ход на температурите - максималните ще са между минус 2 и 3 градуса, в югоизточните райони ще стигнат до 5-6 градуса, в югозападната част на страната, където ще има по-чувствително намаление на облачността, ще бъдат доста по-високи - до 8-11 градуса.

Постепенно повишавайки се, атмосферното налягане ще стане по-високо от средното.

В тилната част на отминал циклон, вятърът в планините вече ще е от запад, по билните части умерен. До обяд все още главно в Старопланинския район ще превалява сняг, но по-късно ще спре. По чувствителни разкъсвания на облачността ще има главно над Рила и Пирин. Ще застудее, дневната температура на 1200 м н. в. ще е около минус 3 градуса, на 2000 м се очакват около минус 7 градуса.

По Черноморието през по-голямата част на деня ще духа умерен и силен северен вятър, едва към края на деня ще отслабне. Ще бъде облачно. До обяд все още ще превалява, в северните райони сняг, в по-южните дъжд. Максималните температури ще са от около 0 градуса по северното, до към 3-4 градуса по южното крайбрежие.

Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението преди обяд все още ще е 4-5 бала, с тенденция към края на деня да отслабва.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2268 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини