Днес температурите скачат до 16 градуса

  • 11 януари 2015 07:14

  • 2816
  • 1
Днес температурите скачат до 16 градуса
©

Днес ще се затопли още - максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 11 и 16 градуса, сутринта минималните ще са от 2 до 7 градуса, съобщава БТА, позовавайки се на НИМХ-БАН.

През нощта в повечето райони ще се изясни. Преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще започне да се заоблачава. През деня западният вятър временно ще отслабне, в източната част от страната ще стане югозападен.

През нощта срещу понеделник вятърът отново ще се ориентира от северозапад. В северозападната част от страната и по високите полета ще завали сняг, в останалите райони отначало дъжд.

По Черноморието ще се задържи ветровито. Вятърът ще е от югозапад, след обяд ще се усилва. Ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще са до 13 -15 градуса. Вълнението ще е два - три бала. Температурата на морската вода ще е четири - пет градуса.

В планините за кратко ще се затопли. Преди обяд ще е предимно слънчево, по-късно през деня ще започне да се заоблачава. На 1200 м н.в. се очакват около 10-12 градуса, на 2000 м около четири - шест градуса. Вятърът през деня временно ще отслабне до умерен - от запад-югозапад. През нощта от северозапад ще има силен и бурен вятър, започвайки студено нахлуване, със снеговалеж, а температурите ще се понижат с 10-15 градуса.

В понеделник с умерен вятър от северозапад ще продължи да нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат значително и максималните ще са между един и шест градуса. Облачността ще е значителна, преди обяд на много места, главно в Южна и Източна България, ще превалява сняг, в крайните източни райони дъжд, който ще преминава в сняг. В следобедните часове валежите от запад на изток ще спрат, а привечер и през нощта облачността бързо ще намалее. Във вторник ще преобладава слънчево време.
Вятърът ще отслабне и ще се обърне от юг-югозапад. Ще се затопли.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2816 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЗАЙКО

2015.01.11 | 14:21

1
НЕКА ДА Е ЛЯТО ТАКА ДА КАРА ДО ГЕРГЬОВДЕН

Добави коментар

Водещи новини