Идва снегът

  • 26 декември 2014 13:32

  • 4389
  • 2
Идва снегът
©

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за декември. През нощта и в събота преди обяд ще превалява - в по-голямата част от страната - сняг, в югоизточните райони и по Черноморието - дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. След обяд валежите ще спират, а облачността над югозападните райони ще се разкъса, предаде Дарик.

Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните - между минус 2 и 3 градуса.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания, в северните райони - от дъжд и сняг, в южните - от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 3 и 5 градуса, на морската вода - 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините времето ще бъде облачно, по билата - и мъгливо. Ще превалява сняг. Вятърът ще е умерен до силен от запад-северозапад. Температурите ще се понижават и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 4-минус 5 градуса, на 2000 метра - около минус 11 градуса.

В неделя ще духа до умерен, в Източна България - силен, южен вятър и температурите бързо ще се повишат. В часовете около и след обяд бързо ще се заоблачи и в по-късните часове на деня от запад ще започнат нови валежи от сняг.

През нощта срещу понеделник валежите ще обхванат цялата страна; в Западна България и планините ще са от сняг, а в Източна - отначало от дъжд. Вятърът ще стане северозападен и с него ще започне да нахлува още студен въздух.

В понеделник валежите ще продължат, в по-голямата част от страната с понижението на температурите дъждът ще премине в сняг. Само в югоизточните райони ще продължи да вали дъжд. В Дунавската равнина и Западна България ще се образува снежна покривка.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4389 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Дядо Мраз

2014.12.28 | 18:48

2
И пак ще ни изненада и пак ще бъдем неподготвени както всяка година
чичо вуйчо

2014.12.28 | 09:51

1
Зима е ,псетата вият на вук.С тате седим у кофтора и мааме пръжки с лук

Добави коментар

Водещи новини