До 30 градуса утре

  • 23 май 2014 15:53

  • 2492
  • 0
До 30 градуса утре
©

До полунощ все още на отделни места в страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. След полунощ над по-голямата част от страната ще се изясни. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, предаде "Фокус".

Утре над страната ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността по-значителни над Източна България, а в следобедните часове и над планинските райони, където на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от североизток. Максимални температури – между 25° и 30°.

Над Черноморието облачността ще бъде по-често значителна и на места ще превали и прегърми. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на въздуха 22° - 24°. Температурата на морската вода е 15° - 20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра – около 10°.

И през следващите три дни на места, повече в западната половина от страната, ще има следобедни краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще остане топло, с максимални температури между 26 и 31°.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2492 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини