Облачно и дъждовно в неделя

  • 05 април 2014 17:46

  • 1587
  • 0
Облачно и дъждовно в неделя
©

През следващото денонощие ще е облачно и ще превалява дъжд. По-значителни количества валеж ще има в Западна България. Вятърът ще е до умерен от изток, по морския бряг и поречието на Дунав временно и силен и с него ще продължи да навлиза по-студен въздух.

Вечерта валежите в повечето райони ще спрат, а вятърът ще отслабне. Минимални температури между 6° и 11°, Максимални от 12° до 17°, по-ниски в Северозападна България и в североизточните райони 9°-12°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Над планините ще е облачно и ще вали дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - сняг.

В понеделник и вторник все още на отделни места ще има и краткотрайни превалявания, но ще има и значителни разкъсвания и намаления на облачността. Бързо ще се затопля. В сряда максималните температури ще са между 18° и 23°, но в следобедните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места от запад на изток ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад, впоследствие ще се усили и през нощта срещу четвъртък с него ще нахлува по-хладен въздух.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1587 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини