Утре максималните температури ще са между 10° и 15°

  • 12 февруари 2014 17:04

  • 1134
  • 0
Утре максималните температури ще са между 10° и 15°
©

През нощта над страната ще бъде предимно облачно и на много места в Западна и Централна България ще превалява дъжд.

В Източна България ще продължи да духа до умерен южен вятър, но в северозападните райони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад.

Минимални температури предимно между 4° и 9°, в София около 5°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи дежурният синоптик Христо Христов, цитиран от Фокус.

Утре превалявания ще има, главно в югоизточната половина от страната, а от северозапад облачността ще започне да намалява. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, като по добре изразен ще бъде в Дунавската равнина. Максимални температури между 10° и 15°, в София 11°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, но главно по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд. Максимални температури между 11° и 15°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Облачността ще е по-често значителна и ще има превалявания от дъжд, над 1500-1600 метра от сняг. Максимална температура на 1200 метра около 6° на 2000 метра 1°.

В петък ще има разкъсана, предимно значителна облачност. На отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните между 9° и 14°.

В събота ще се усили вятърът от северозапад-север и с него ще проникне по-студен въздух. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски. Повече слънце ще има над Западна България, предимно значителна ще е облачността над Източна.

В неделя ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и температурите бързо ще се повишат.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1134 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини