НИМХ-БАН: Отново сняг

  • 28 януари 2014 12:13

  • 2624
  • 0
НИМХ-БАН: Отново сняг
©

През нощта срещу 29 януари, сряда, валежите ще обхванат страната, като в повечето места ще бъдат от сняг, само в крайните югоизточни райони и по Черноморието - от дъжд, възможни са поледици, предава НИМХ-БАН.

Утре валежите от сняг в много райони ще продължат, ще се образува нова снежна покривка.

Вятърът от североизток постепенно ще се ориентира от север, северозапад, в Източна България временно ще е силен. Главно там и в планините ще има виелици и навявания.

В крайните югоизточни райони и по Черноморието ще вали дъжд, възможни са поледици. Значителни количества се очакват в Родопската област и в Източна България. Около обяд от югозапад ще започне процес на спиране на валежите, а над югозападната половина от страната - и временно разкъсване на облачността. Минималните температури ще са от около минус 8 градуса в Северозападна България до 1-2 по Южното Черноморие.

Максималните температури ще са предимно между минус 5 и 0, в крайните югозападни райони - до 6-7 градуса.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд и сняг. Главно в северната част са възможни поледици. Вятърът ще е силен, от североизток, по-късно от север, северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 1-6 градуса. Температурата на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1, на 2000 метра - около минус 6 градуса.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2624 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини