Снеговалежите спират, вятърът отслабва

  • 27 януари 2014 13:08

  • 1639
  • 0
Снеговалежите спират, вятърът отслабва
©

През деня от запад валежите ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва и временно ще намалява. Вятърът от север-северозапад ще започне да отслабва.

Над Североизточна България, където ще се задържи доста ветровито, снеговалежите ще продължат през целия ден и там ще има навявания и преспи.

Максималните температури през деня ще са от минус 6 в североизточните до 5-6 градуса над нулата в крайните югозападни райони. В София ще бъде около 0.

Над Черноморието ще духа умерен, по северното крайбрежие силен север-северозападен вятър, който постепенно през деня ще отслабва. Ще вали сняг, по-интензивен над северния участък. Максималните температури там ще са минус 5 - минус 2 градуса.

Над планините ще духа слаб източен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-югозапад. Облачността от запад временно ще се разкъса и намалее. Максималната температура на 1200 метра ще е 1, на 2000 метра минус 4 градуса.

В края на седмицата температурите ще останат за известно време над нулата. Около 3 и 5 февруари отново ще застудее и ще завали сняг.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1639 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини