Захлаждане утре

  • 15 август 2013 16:27

  • 2539
  • 0
Захлаждане утре
©

През нощта от североизток ще започне да прониква по-хладен въздух. И утре дневните температури слабо ще се понижават.

Вятърът в повечето райони ще е слаб, в източните и по поречието на Дунав умерен от североизток-изток. По-значителна облачност ще има след обяд над Западна и Централна България, където на отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в крайните югозападни райони до 35°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Фокус.

По Черноморието ще е предимно слънчево, но ветровито. Североизточния вятър по носовете на крайбрежието на моменти ще достига и 10-15 м/сек, а температурите през деня ще са до 28°-30°. Вълнението ще е умерено 3-4 бала. Температурата на морската вода ще остане висока, около 24°-26°.

До обяд над планините ще е слънчево, по-късно през деня с купеста облачност, като на места главно в западната част от страната ще превали и прегърми. По високите части ще бъде доста ветровито, с умерен и силен вятър от североизток-изток. Дневна температура на 1200 м.н.в около 22°, на 2000 м 14°.

В събота вятърът в по-голямата част от страната ще отслабне; по морския бряг ще се задържи умерен от север. Ще преобладава слънчево време. В часовете около и след обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в планинските райони в Западна България ще превали краткотраен дъжд. В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево. Температурите ще се повишат слабо.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2539 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини