Днес ще преобладава слънчево време

  • 04 август 2011 06:00

  • 1927
  • 0
Днес ще преобладава слънчево време
©

Днес над страната ще преобладава слънчево време.

По-значителни ще бъдат увеличенията на облачността в следобедните часове, когато на отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът в Източна България постепенно ще се ориентира от изток. Максималните температури слабо ще се повишат и ще бъдат между 28° и 33°.

През нощта срещу петък под влияние на приближаващ към страната ни студен атмосферен фронт в Западна България ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания и гръмотевични бури.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за август – ще започне бавно да се понижава.

Над планините ще преобладава слънчево време. Около и след пладне ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, по откритите части до умерен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 22°, а на 2000 метра – около 13°. През нощта срещу петък в масивите от Западна България ще има гръмотевични бури.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Максимални температури на въздуха 28°-30°. Вятърът постепенно ще бъде от изток. Вълнението на морето ще е до 1-2 бала.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1927 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини