Порои и вятър в 4-ри области

  • 30 юни 2013 07:59

  • 2233
  • 0
Порои и вятър в 4-ри области
© Getty Images/Guliver

Оранжев код за обилни валежи е обявен за четири области в страната. Това са Велико Търново, Габрово, Ловеч и Търговище, съобщиха от НИМХ-БАН. Оранжевият код означава, че валежните количества ще достигнат 40-60 л/кв. м и повече. Вятърът ще се усили. Жълт код за обилни валежи е обявен за областите Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Силистра, Разград, Русе, Плевен, Враца, Стара Загора и Сливен.

Времето над страната ще бъде облачно и дъждовно, като по-значителни ще са валежите в Централна и Източна България, където ще има и гръмотевични бури. През нощта от запад-югозапад валежите ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва и намалява.

Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, в източните райони от север-северозапад. Ще бъде хладно за края на юни с максимални температури между 18° и 23°, в София 18°. Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа до умерен север-северозападен вятър, който вечерта ще се усили. Максимални температури 20°-21°, температура на морската вода 23°-24°, вълнение на морето 2-4 бала.

Над планините ще е облачно, с валежи от дъжд, на места с гръмотевици. По най-високите части на Рила и Пирин ще превалява сняг. Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максимална температура на 1200 метра около 15°, на 2000 метра - около 7°.

Последвайте канала на

2233 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини