До 20 градуса утре, на места ще превалява

  • 13 април 2013 17:37

  • 965
  • 0
До 20 градуса утре, на места ще превалява
©

През нощта ще преобладава облачно време и все още на много места в Южна България ще превалява. В Дунавската равнина ще продължи да духа до умерен запад-северозападен вятър. Минималните температури ще са между 7° и 12°. В София около 8° Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

Утре облачността ще бъде разкъсана, значителна следобед над източната половина от страната, където на места отново ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен северозападен, в Източна България – северен вятър. Максималните температури слабо ще се понижат и ще бъдат между 15°- 20°. В София – около 16°.

Над Черноморието ще има разкъсана, след обяд значителна облачност и на места, главно в южните райони ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще са между 15° и 19°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 8°- 10 °.

Над планините облачността ще бъде разкъсана, по-значителна в сутрешните часове. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, който до края на деня ще се ориентира от север. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра - около 8°, на 2000 метра: 3°.

В понеделник ще бъде облачно, с валежи от дъжд, на места в северозападните райони, в Централна България и планините - значителни. В Дунавската равнина и Източна България ще бъде доста ветровито. От североизток ще прониква студен въздух и понижението на температурите ще продължи. Във вторник ще бъде сравнително хладно. Облачността ще е по-често значителна, но без съществени валежи. Ще духа слаб до умерен, в Източна България все още до силен североизточен вятър. В сряда ще има повече и по-продължителни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът в повечето райони ще отслабне. Температурите ще започнат да се повишават.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
965 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини