Сутринта ще бъде слънчево, а следобед на места ще има краткотрайни превалявания

  • 24 юли 2011 07:00

  • 605
  • 0
Сутринта ще бъде слънчево, а следобед на места ще има краткотрайни превалявания
©

Значителна облачност ще има сутринта над крайните източни райони и Родопите, където на места ще превали дъжд.

След пладне над Западна и Централна България ще се развие купесто-дъждовна облачност, на места там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност. Интензивни ще са явленията привечер и към полунощ в Северозападна България. Ще духа слаб, в източните райони до умерен източен вятър. Максимални температури - между 30° и 35°, в София около 30°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месец юли, още малко ще се понижи.

Над планините преди обяд ще бъде слънчево. По-значителна облачност ще има над Родопите, а около и след обяд и над останалите планински масиви. На места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност, по-интензивни привечер над Западна Стара планина. Ще духа предимно умерен вятър от запад-югозапад с тенденция да се ориентира от юг-югоизток. Максимална температура на 1200 метра около 23°, на 2000 метра около 16°.

Над Черноморието сутринта ще има значителна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд, главно по северното крайбрежие с гръмотевици. Още преди обяд и там облачността ще намалее. Ще духа до умерен изток-югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха 28 - 30°. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Последвайте канала на

Десислава Станева
605 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини