До 17 градуса утре

  • 02 февруари 2013 15:36

  • 3499
  • 0
До 17 градуса утре
©

Утре ще бъде облачно, около обяд в Западна България ще започне да превалява дъжд, като до вечерта ще завали и в крайните източни райони. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Вечерта за кратко по високите полета на Западна България ще превали и сняг, а през нощта и из Дунавската равнина. През по-голямата част от деня в Централна и Източна България ще духа до силен южен вятър.

Дневните температури ще достигнат високи за февруари стойности - 12°-17°, но в северозападната част от страната ще бъдат едва 5°-8°.
Над Черноморието ще има значителна облачност, като през деня ще духа силен южен вятър. Максимални температури ще бъдат до 14°-17°. Вълнението на морето ще е до умерено 3-4 бала. Температурата на морската вода е около 5°.

Времето в планините ще е твърде динамично. Вятърът по високите части ще е бурен от югозапад. Температурите ще са високи, на 1200 м - около 10°, на 2000 м - около 5°. Ще превалява дъжд, само по най-високите върхове на Рила и Пирин сняг.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3499 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини