Застудява

  • 24 януари 2013 15:38

  • 1452
  • 0
Застудява
© Булфото

През нощта ще вали в Източна България. В западните райони ще е без валежи и облачността ще се разкъса. Минимални температури между минус 2° и 3°, в София около минус 2°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология(НИМХ) - БАН.

Утре след временно разкъсване и намаление на облачността, отново ще се заоблачи и главно в Южна България и северозападните райони ще има валежи от дъжд. Отначало от северозапад, след това от север-североизток ще започне да прониква студен въздух и температурите ще се понижават. В северозападните райони дъждът ще преминава в сняг. В Източна България ще е ветровито. Максимални температури от 3°-4° в северозападните до 10°-12° в югоизточните райони.

Над Черноморието ще е предимно облачно, главно в южната част ще превалява дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури 9°-12°, температура на морската вода 6°-7°. Вълнение на морето 2-3 бала.

В планините ще има променлива, често значителна облачност. Главно в Рило-Родопската област ще превали сняг. Вятърът временно ще отслабне, ще е умерен до силен от югозапад. Максимална температура на 1200 метра – около3, на 2000 метра - минус 3°.
Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца.

През нощта срещу събота с умерен и силен вятър от север-североизток ще продължи да нахлува студен въздух. Дъждът в Северна България и високите котловинни полета ще премине в сняг. Значителни ще са валежите в Североизточна България и Родопите. През деня ще се задържи ветровито. И в Южна България дъждът ще премине в сняг, с изключение на крайните югоизточни райони.

В Източна България и Дунавската равнина ще има виелици. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, а максималните между минус 2° и 3°. В неделя ще се задържи студено, облачно и ветровито. В по-голямата част от страната ще вали сняг, но от югозапад валежите ще спират, по-късно и облачността ще започне да се разкъсва. Вятърът ще отслабне. Температурите ще са с 2-3 градуса по-ниски. В понеделник сутринта ще бъде доста студено. Ще има разкъсана облачност, предимно значителна все още над източните райони, където ще духа умерен северен вятър. И дневните температури почти навсякъде ще са отрицателни.

Последвайте канала на

1452 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини