Арестант пренася мобилен телефон в слабините си

  • 25 октомври 2012 20:37

  • 945
  • 0
Арестант пренася мобилен телефон в слабините си
©

Днес пред съда застана бивш служител на ОЗ"Следствени арести"-Разград по обвинение в извършване на военно престъпление. Според държавното обвинение Павел Гърков внесъл мобилен телефон на арестант. Апаратът и до днес е в неизвестност, арестантът го пренесъл от ареста в Разград до затвора в Белене в слабините си - разказа той пред състав на Районен съд в града.

Според обвинителния акт през 2010 г. Павел Гърков е внесъл в ареста телефонен апарат и СИМ-карта, предоставил ги на разследвания за множество кражби Димитър Александров, двамата се познавали, живеели в съседни блокове. Обвинението твърди, че от апарата са водени разговори около 2 седмици, в съдебната зала обаче стана ясно, че арестантът намерил начин да пренесе апарата до затвора в Белене, където е бил, докато му се повдигне обвинителен акт, а и после е изтърпял присъдата си там. Мястото, където бил поставен GSM-апаратът, е в слабините му - призна самият Александров.

Пред съда той представи версия, различна от тази на прокуратурата. По неговите думи апарата и картата му донесла неговата приятелка. Те били в джоба й, по време свиждане в разградския арест той се пресегнал и взел апарата. В помещението имало двама полицаи, сред които не бил подсъдимият, но те не видели какво се случва. От апарата говорили тримата съкилийници на Александров в ареста в Разград, един от тях е осъден за кражби, двама за убийства, единият вече излежа присъдата си. По нелегално внесения телефон говорили и затворници в Белене, където останал телефонът, след като Александров изтърпял своята присъда от 1 година и 3 месеца. Той не е открит и не бе представен в съда като доказателство.

Разследването срещу Гърков започнало след анонимен сигнал. Служителят в ОЗ"Следствени арести" сам напуснал работа, когато започнали да го разследват.

След днешните разпити на 11 свидетели, утре предстои обяснението на подсъдимия, както и пледоариите на защитата и обвинението.

Лишаване от свобода до 3 години е санкцията, предвидена от Наказателния кодекс за лице под пагон, което злоупотреби със служебното си поведение, превиши властта си и от това произлязат вредни последствия.

Последвайте канала на

945 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини