Деца искат доживотна присъда за баща си, убил майка им

  • 17 октомври 2012 20:26

  • 3189
  • 1
Деца искат доживотна присъда за баща си, убил майка им
©

"Настояваме за справедлива присъда. За доживотен затвор", каза пред Софийския градски съд вчера Александър, синът на Димитър Искренов (65 г.), който уби бившата си съпруга. За същото настоя и дъщерята Бояна.

Искренов е зад решетките от 22 март 2011 г., пише Труд. Същият ден той удуши с въже от простор Лили Шойлева в столичния кв. "Надежда". Двамата били разведени от 10 години. Димитър за последно работел като портиер в работническо общежитие, където и спял. Три месеца преди трагедията бил съкратен и помолил Лили да го прибере. Тя се съгласила, но съжителството им било непоносимо. По неговите думи тя постоянно му крещяла, не му давала да ползва банята, карала го да спи на пода в кухнята. Пред разследващите Димитър обяснил, че на 22 март жена му нахлула в кухнята в 6,30 ч и го събудила с ритници. Изкрещяла, че не може да го понася и е време да си ходи. Избухнал страшен скандал.

Димитър не издържал, грабнал я под ръка и я завлякъл на балкона. Отскубнал въже от простора, завъртял го около врата и я удушил. После отишъл в наследствения апартамент на бул. "Мария-Луиза", за да се самоубие. Ченгетата обаче бързо разбрали къде се е скрил и му попречили.

"Искрено съжалявам. Моля ви за снизходителност", каза вчера Димитър пред съда. Заради самопризнанията си той бе осъден по съкратената процедура и се възползва от възможността наказанието му да бъде намалено с 1/3.

Децата му заявиха, че убийството на майка им е "грозно и гнусно" и поискаха кръвнина за страданията. Техен адвокат бе Димитър Понев, дядо на подсъдимия за тройното убийство в кв. "Гео Милев". След като и той поиска Искренов да бъде пратен в затвора, съдът го осъди на 12 години и 200 000 лв обезщетение.

Последвайте канала на

Novini.bg
3189 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ринзо

2012.10.19 | 04:16

1
Чакай, ако е имал наследствен апартамент, в който е можел безпрепятствено да влезе и да се опита да се самоубие, защо е спял в работническо общежитие и се е принудил после да ходи при жена си?

Добави коментар

Водещи новини