Бивш шеф на антимафиоти наричал бизнесмен "шефе"

  • 08 октомври 2012 15:33

  • 7184
  • 6
Бивш шеф на антимафиоти наричал бизнесмен "шефе"
©

Бившият началник на Териториалното звено за борба с организираната престъпност във Велико Търново Орлин Тодоров системно е давал на бизнесмена Петър Христов класифицирана информация. Това стана ясно от обвинителния акт срещу Тодоров, който е изправен пред великотърновския окръжен съд с обвинение за разгласяване на държавна тайна и престъпления на служба, предаде БНР.

Като началник на антимафиотите от август 2010 година до януари 2011 година Орлин Тодоров е разпространил класифицирана информация за 6 разследвания, в които са използвани СРС-та и за акции на звеното за Борба с организираната престъпност. Тодоров подробно е докладвал на бизнесмена Петър Христов за записаните разговори на заподозрени лица и за осъществяваните операции срещу престъпни групи. Той е разпространил държавна тайна по досъдебни производства срещу престъпни групи за трафик на жени в чужбина, за източване на ДДС чрез фиктивен износ на захар, за печатане на фалшиви винетки и за групата за поръчкови убийства "Килърите".

Антимафиотът разказал подробно на бизнесмена записаните разговори между лекарите в Горна Оряховица, които бяха заподозрени за умишлено умъртвяване на бебе, както и за предстоящите арести на медиците.

Началникът-антимафиот наричал "Шефе" бизнесмена Петър Христов, стана ясно от 108-страничния обвинителен акт. От своя страна бизнесменът си позволявал в някои от случаите да препоръчва как да се води разследването и кой да бъде наблюдаващ прокурор.

Делото срещу Орлин Тодоров продължава седем дни с разпит на повече от 100 свидетели. То се гледа при открити врата, като заседанията ще бъдат закрити, когато се обсъждат поверителни материали.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7184 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
GiFT

2014.11.04 | 20:53

6
Най-обичам някое от продажните ченгета, като ще влиза в затвора - така хубаво им угасва погледа, че после ми е добро настроението цял ден :)
Аз

2013.09.06 | 10:54

2
Тоя бизнесмен Петър Христов не беше ли оня,който помогна с много пари на смачканото от Стависки момиче?А тоя на снимката кой го е назначавал на такава длъжност,нямат ли специалисти в отел "кадри" там?То само като го погледне човек и става ясно какво е това срещу него.
Ники

2014.11.04 | 20:52

5
ами и теб да те държат в затвора...една година,докато тече следствието, и то без доказана вина, и да те пуснат преди броени дни вдомашен арест...и ти ще изглеждаШ ТАКА...учил съм с този човек и мисля, че е свестен...може би системата го смачка така...не знам
ДЯДО ГРОЗ

2014.11.04 | 20:52

4
Този не беше ли изпратен от София,за да "подобри"работата в Търновския регион?Познайте кой го "изпрати"!
НЯКОЙ ББ

2013.09.06 | 10:54

3
ТОЯ ПЛУЖЕК ТРЯБВА ДА ГО РАЗХВЪРЛЯТ...ПОДЧИНЕНИТЕ МУ СЪЩО ЩОТО КАКЪВТО НАЧАЛНИКА ТАКИВА И ПОДЧИНЕНИТЕ..ОНЗИ ДЕН ВЪРВЯ ПО УЛИЦАТА И ДВАМА ЦИВИЛНИ ПОЛИЦАИ МЕ ОГЛЕЖДАТ КАТО ЧЕ ЛИ СЪМ ПРЕСТЪПНИК..ТЕ ПОЛИЦАИТЕ СЕ ПОЗНАВАТ ЛЕСНО-ПО ПОГЛЕДА..НИЩО ,ЧЕ СА ЦИВИЛНИ..ПЪК КАТО СЕ НАБУТАТ ПО ЧЕТИРИМА В ОНАЯ АСТРА БЕЗ НАДПИСИ И ГОЛЯМО ОГЛЕЖДАНЕ ПАДА..КЪДЕ ЛИ ОБИКАЛЯТ ЦЯЛ ДЕН???...АКО ПОНЕ МАЛКО РАБОТА ВЪРШЕХА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ЩЯХА ДА СА ПО АРЕСТИТЕ ИЛИ В ПАНДЕЛАТА...ДА АМА НЕ

2013.09.06 | 10:53

1
Ето ,такива спецове,разкатават авторитета на всички служители.Гласувано му е доверие,а той го продава.Продава и всички съвестни работари.Хората отстрани,си казват.."ето ги тия,от МВР,пак се оляха,!Какво могат да кажат и да се защитят,редовите служители,който не разполагат реално с неговите властови и информ. възможности..те са събирали,троха по троха,а а той изхвърля денонощен труд във ,,,,,сещате се къде.

Добави коментар

Водещи новини