Запорираха имотите на Дон Портокал

  • 03 октомври 2012 12:07

  • 1685
  • 0
Запорираха имотите на Дон Портокал
©

Окръжният съд в Пловдив издаде обезпечителна заповед за запориране на дяловете във фирми на арестувания цитрусов бос Сотир Янков, на съпругата му Елена и дъщеря му Мария. Искането е било внесено от прокуратурата, съобщи Труд.

Говорителката на обвинителите Галина Андреева коментира пред Дарик, че тази мярка се взема с оглед на гарантиране на бъдещи вземания на държавата спрямо Янкови. Срещу тях е повдигнато обвинение, което предвижда наказание от 3 до 8 години лишаване от свобода и конфискация на част или цялото имущество.

В момента разследващите продължават да установяват собствеността на всички участници от разбитата схема за ДДС измама. По първоначални данни става въпрос за източване на над 5 млн. лева от бюджета чрез фирми-бушони.

В ареста остават Сотир Янков, Атанас Бонев - племенник на футболната легенда Христо Бонев, и Николай Дойчев. Елена Янкова и дъщеря й Мария са на свобода под парична гаранция от общо 15 000 лева.

Бизнесът на Сотир Янков, известен като Дон Портокал, се върти около "Сотир Плод" ООД, един от големите вносители на цитрусови, екзотични плодове и зеленчуци. Съдружници в компанията са бизнесменът и жена му, съответно с дялово участие от 2 997 500 лв. и 2 500 лв.

Последвайте канала на

Novini.bg
1685 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини