Наркоман влиза на топло за кражба на акумулатор

  • 28 септември 2012 15:57

  • 1166
  • 1
Наркоман влиза на топло за кражба на акумулатор
©

29-годишен наркозависим варненец ще лежи 16 месеца в затвора за кражба на акумулатор, съобщиха от пресслужбата на Районния съд.

В нощта на 15 май тази година Я. Веселинов отнел акумулатор на стойност 94 лева от лек автомобил, паркиран пред жилищен блок в квартал „Младост". Подсъдимият повредил ключалката на предната врата и проникнал в колата. След като видял, че вътре няма радиокасетофон или CD, отворил предния капак на колата и откачил акумулатора. После мъжът прибрал чуждата вещ в намерен наблизо чувал и още същата вечер го предложил за продажба на непознат срещу сумата от 16 лева.

Кражбата е извършено в условията на опасен рецидив. 29-годишния Я. Веселинов страда от наркотична зависимост, има предходна съдимост, предимно за престъпления против собствеността. След постигнато в съдебна зала споразумение, за настоящата кражба на подсъдимия бе наложено наказание от година и 4 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно в затвор, при първоначален строг режим.

Последвайте канала на

1166 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Живеещ в Булгаристан

2012.09.30 | 16:55

1
Такива изобщо не бива да ги пускат. 100 регистрации, 50 присъди и се разхождат и си свиркащ щастливо по улиците. Тия ги пускат и след час със сигурност вече са извършили друго престъпление. За рецидив - смъртно наказание, иначе ще ги издържаме и в затворите.

Добави коментар

Водещи новини