Перничанин е първият футболен хулиган с ефективна присъда

  • 26 септември 2012 14:51

  • 910
  • 0
Перничанин е първият футболен хулиган с ефективна присъда
©

За първи път след промяната в Наказателния кодекс, с която беше предвидена възможността да се налага ефективно наказание за спортно хулиганство, вече има осъден нарушител, съобщиха от пресцентъра на МВР.

36-годишен перничанин е осъден на 1 година пробация и 100 часа обществено полезен труд. В края на 2011 г. по време на вечното дерби, състояло в столицата, бяха извършени множество противообществени прояви и нарушения на реда. Служители на група "Хулиганство, екстремизъм и спортни мероприятия" към СДВР проведоха оперативно издирвателни действия и установиха голяма част от нарушителите. Един от тях - З.З./36 г./ от Перник, е известен на полицията както за спортно хулиганство, така и с присвояване на чужда вещ.

Той бе задържан при опит да влезе на стадиона по време на футболна среща. Извършена проверка показа, че още през 2008 г. и два пъти през 2010 г., З.З. има наложени забрани да посещава спортни мероприятия. След задържането му последва образуване на досъдебно производство, доклад на материалите в СРП и повдигане на обвинение по чл.296 ал.3 от НК. Осем месеца по-късно Софийският районен съд му наложи и присъдата, уточняват от полицията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
910 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини