До месец четат новата присъда на внук на Цар Киро

  • 20 септември 2012 08:12

  • 612
  • 1
До месец четат новата присъда на внук на Цар Киро
© Булфото

Върховният касационен съд ще се произнесе в срок до месец по делото срещу внука на Кирил Рашков, съобщи Дарик.

Кирил Рашков-младши е осъден  на три години лишаване от свобода заради закана за убийство. Според окръжните магистрати в Пловдив с думите и действията на Рашков, отправени към Веселин Христов, роднина на убития при размириците в Катуница Ангел, "ще те убия, гяур, ще те разпоря и ще ти отрежа главата", той многократно е изразил намерение да го убие. 28-годишният Кирил Рашков е замахвал и със сабя с дължина 60 см, докато изричал тези думи и е могъл да нарани Христов.

Условна присъда или намаляване на предишната на Рашков –младши е  поискал от върховните  магистратите адвокат Хари Харалмбиев, който съвсем очаквано пое защитата и на внука на Кирил Рашков, известен като Цар Киро. Според адвокат Хараламбиев  Рашков-младши е виновен. Известният адвокат, който защитава и Цар Киро заяви пред Дарик, че не е съгласен с решението на Пловдивския окръжен съд,  защото според него престъплението в което е обвинен внука на Кирил Рашков не е с висока степен на обществена опасност. Затова адвокат Харалмбиев е поискал  да бъде намалена сегашната присъда на Рашков –младши.

Според Веселин Христов внукът на Кирил Рашков е трябвало да бъде обвинен в опит за убийство, а не за закани. В неделя се навършва една година от смъртта на племенника му  19-годишния Ангел Петров и приятелят му Павел-на 17 години. Момчетата загинаха на 23 септември миналата година при размириците в Катуница.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
612 1

Коментари 1

Добави коментар
Иван

2012.09.20 | 14:23

1
Смъртно наказание за мангалите гнусни лъжливи и крадливи иначе народът ще ги унищожим боклуците му с боклуци смрадливи.

Добави коментар

Водещи новини